Hooglied in zang en zand

Bret (Genk)  en Heverlee (Leuven) 
Mannenkoor Terpander en vrouwenkoor Cappella Concinite brengen u samen met solisten, muzikanten en een zandtekenaar een onvergetelijke ode aan de liefde.

Poster Hooglied.png
 
IMG_20200506_120218.jpg

meer info:

Dit muzikale project heeft alles in zich om een onvergetelijke kunstzinnige totaalervaring te worden.  Het  Hooglied, ook wel vertaald als “het lied der liederen”, is een Bijbelboek van drieduizend jaar oud en heel bijzonder. Het is een grote ode aan de liefde en omschrijft het verlangen en de passie op een oeroude tijdloze manier.

Joden, christenen en moslims erkennen dit geschrift als een liefdeslied tussen de Schepper en zijn schepselen.


Dr. Oktaaf Boie, een taalkundige die de antieke teksten heeft bewerkt en herschikt onder ‘geloof , hoop en liefde’, is de vader van zandkunstenaar Immanuel, maar overleed onlangs, vlak voor hij honderd werd.


Componist Sybrand Maertens creëerde op basis van de teksten een buitengewoon klankdecor.   De basis is live orgelspel, maar ook trombone, elektrische gitaar, een Joodse Sjofar (ramshoorn) en wat geluidseffecten. 


Immanuel, ook De Zanderling genoemd, strooit fijn droog zilverzand op een lichtbak en tekent hierin met zijn vingers, volledig in harmonie met de muziek en de teksten. 

Immanuel trad in de afgelopen twaalf jaar op met tientallen gerenommeerde orkesten, enkele koren, maar heeft ook allerlei gezins- en rockvoorstellingen op zijn palmares.  Hij was eerder te zien in ‘iedereen beroemd’ op Eén en met een reclame voor Quick op VTM.

Vrouwenkoor Cappella Concinite is in Leuven een bekende naam. Het kinderkoor dat in 1965 door Karel Aerts werd opgericht in de Leuvense Sint-Kwintenskerk, groeide al snel uit tot een gerenommeerd koor, geprezen in binnen- en buitenland. Vandaag is Concinite een vrouwenkoor met een 30-tal enthousiaste zangeressen onder leiding van Ludo Claesen. Op het repertoire staan zowel wereldlijke als religieuze liederen uit alle stijlperiodes en hedendaagse koormuziek ligt het koor nauw aan het hart. Het koor creeërt regelmatig werken van Vlaamse componisten.


Terpander, één van de weinige mannenkoren in ons land, staat onder leiding van een jonge dirigent Koen Vits en doet nu vijf jaar zijn best om zich te onderscheiden door excellentie.


Laat uw zintuigen een uur lang verwennen door muziek die zowel klassiek als alternatief en vernieuwend klinkt. De ongewone bezetting zal u verbazen: solisten en koorzang in een stereo-opstelling met een zinderende spanning tussen vrouwen- en mannenstemmen van koren.  Sopraan Noriko Yakushiji vertegenwoordigt de bruid, en de live muziek wordt gespeeld door trombonist Arne De Clerck, gitarist Sascha Heims en organist Stan van Rompay. Het geheel wordt in goede banen geleid door dirigent Koen Vits.


De zandkunst ontstaat onder je ogen: je ziet de zandkunstenaar strooien en vegen en tegelijkertijd het resultaat op een groot scherm.     Dit wonderlijke proces wordt simultaan geprojecteerd op een groot scherm tussen enerzijds het mannenkoor, anderzijds het vrouwenkoor. Dit is een voorstelling waarbij je van het begin tot het einde van de ene verwondering in de andere valt.           

Geef je over aan de liefde en laat je vallen in onze tedere handen… en klanken.

Koren:

www.concinite.be

www.terpander.be

 
kerst Foto door Josetta Mellies .JPG

De Zanderling

Zandkunstenaar Immanuel Boie    
'Zandkunst' zoals Immanuel die brengt, is een vrij nieuwe kunstvorm. Door zand te strooien op een lichtbak, creëert hij donkere lijnen of vlakken. Daarin tekent hij met zijn vingers, en haalt zo zand weg waar nodig. Je krijgt dus tekeningen die in elkaar overvloeien. Dit wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm.

Het is een kunstvorm die niet om het resultaat draait, maar om het proces: het omvormen van de ene tekening in de andere. Het is niet verkoopbaar; op het einde van de voorstelling verdwijnt het zand terug in een doosje. Het is iets wat je moet ervaren!

foto: Josetta Mellies

 
basic sand art.jpg
mooiste eekhoorn.jpg
mooiste kasteel.JPG
Narnia.jpg
rock.jpg
kerst dirk van aelst.jpg
pasen.jpg
andere strandkunst.JPG
abstract2.jpg
 kinderen      dirk van aelst.jpg
andere strandkunst 3.JPG
mooiste rock in the sea.jpg
mooiste romantisch.jpeg
Schermafbeelding 2021-07-01 om 08.27.17.png
Schermafbeelding 2021-06-30 om 23.14.23.png
Schermafbeelding 2021-06-30 om 22.47.41.png

Foto's Kerst: Dirk Van Aelst   
Foto Hardrock: Lotte Van Hove

 
Schermafbeelding 2021-07-01 om 08.27.17.png
Schermafbeelding 2021-06-30 om 22.47.41.png
Schermafbeelding 2021-06-30 om 23.14.23.png

Nieuwe show

spetterend, amuZAND, wervelend...

SANDY DREAMS

when Sandman enters the dance...

Live tekenen en dansen met zand

rocking sand...