top of page
basic zandkunstenaar foto Fien Vanhoensh

BIO De Zanderling

Foto: Fien Vanhoenshoven

Hoe ik mezelf typeer: 

Ik ben een ongewone leraar ‘muzische vorming’ op een school voor buitengewoon onderwijs. Me creatief uitleven is mijn job. Dramalessen, muziek, beweging, media en beeld. In mijn vrije tijd doe ik gewoon door, maar dan zonder ‘inspectie’ en dus nog wat extremer. Ik BEN niet gek, ik DOE gek, is mijn excuus. In mijn handen krijgen de dingen identiteitsproblemen, maar …ze komen er wel overheen.

Ik ben vooral tekenaar… omdat dat hetgeen is waar ik het meest geoefend in ben. Door zonder televisie te leven heb ik dus als kind mijn tijd niet zittend verspeeld, maar spelend en … tekenend. Een wijs Man gebood zijn volgelingen hun talenten niet te begraven, maar te benutten. Ik zeg: begraaf je tv en spit je talenten uit! 

Mijn belangrijkste realisaties op artistiek vlak: 

-'Zandkunst' zoals ik die breng, is een vrij nieuwe kunstvorm. Door zand te strooien op een matte glasplaat met licht onder, creëer ik donkere lijnen of vlakken. Daarin teken ik met mijn vingers, en haal zo zand weg waar nodig. Dit wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm. Het is een kunstvorm die niet om het resultaat draait, maar om het proces: het omvormen van de ene tekening in de andere. Het is niet verkoopbaar; op het einde van de voorstelling verdwijnt het zand terug in een doosje. Het is iets wat je moet ervaren! 

-Artiesten als Lisa Del Bo(Vlaamse vedette) Bob Willem en Sun Garden, vroegen me om een videoclip te tekenen voor hen. 

-Ik trad samen op met favoriete artiesten uit mijn jeugd: hardrockband Jerusalem, maar ook Elly en Rikkert, en met vele orkesten.

-Mijn eigen kanaal op youtube heeft zo’n 120.000 views, de video’s die ik voor anderen maakte, hebben er samen ongeveer 60.000.

www.facebook.com/zandkunst

www.youtube.com/Immanuelboie

bottom of page